Nyheder - Århus

lørdag d. 7 juli 2018

4 nyheder hentet fra danske rss-feeds

» Vælg datoer » Vis hele nyhed

Her er arkitekternes stridspunkter for Aarhus Ø-planen

Politiken Seneste: kl. 10:51 lørdag d. 7 juli 2018
Kategori: Arkitektur

Blokerede udsigter til havnen, klodsede bygninger og en rekreativ kanal, der droppes. Helhedsplanen for den nye bydel i Aarhus, som arkitekt Knud Fladeland tegnede for 20 år siden, har mistet sin originalitet.

Menneskene blev glemt

Politiken Seneste: kl. 10:49 lørdag d. 7 juli 2018
Kategori: Arkitektur

Aarhus' stadsarkitekt og andre arkitekter involveret i byggeriet i byens nye bydel svarer igen på Knud Fladelands kritik.

Aarhus har fået en tårnhøj havnefront. Det er for meget, mener arkitekten bag masterplanen

Politiken Seneste: kl. 10:49 lørdag d. 7 juli 2018
Kategori: Arkitektur

Danmarks næststørste by har fuldkommen ændret ansigt med store højhuse. Men de originale planer for havnebydelen Aarhus Ø udlagde store pladser og kig til vandet. Arkitekten bag den 20 år gamle helhedsplan kritiserer nu Aarhus Kommune for at bygge for meget og for højt. Vi gik en tur med ham for at høre, hvad der blev og ikke blev af det oprindelige.

Himmelbjerget skal have »wauw-effekt«, og skovene omkring Aarhus er plaget af trængende kondiløbere

Politiken Seneste: kl. 09:43 lørdag d. 7 juli 2018
Kategori: Danmark

Ved Kalundborg er der protester over en Kattegat-bro, mens borgere i Skanderborg brokker sig over, at Himmelbjerget skal have ’selfie-appeal’. På Roskilde havde Eminem taget stikflammer med i tørken. Og i Riis Skov har de problemer med trængende kondiløbere. ’Som landet ligger’ foretager hver uge i juli fire nedslag i det danske sommerland.